SoFine - pääsiäisen reseptit

Tofu-scramble ja brunssipalat

Simppeli tofu-scramble on vegaani vaihtoehto munakokkelille. Se sisältää runsaasti proteiinia ja valmistuu yksinkertaista raaka-aineista. Kokoa runsas brunssivati naanleivistä, patonkiviipaleista ja kauravohveleista sekä tofukokkelista.

4 annosta

Kauravohvelit:
2 dl kaurajuomaa
1 kananmunaa
1 ½ dl kaurajauhoja
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Scrambled tofu:
1 pkt (250 g) SoFine Luomu Tofu Maustamaton
1 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1/4 tl kurkumaa
¼ tl garam masalaa

Lisäksi:
1 pkt (á 150 g) vegaanista ruohosipulituorejuustoa
yhteensä 12 palaa naanleipää, rapeaa maalaisleipää ja kauravohveleita
4-6 kpl vihreää parsaa
1 kypsä avokado siivuina
4-6 retiisiä viipaleina
2 kevätsipulinvartta paloina
1 dl vegaanista juustoa tai SoFine à la minute Luomu Tofu -kuutiota
½ ruukku vesikrassia

Valmista kauravohvelit. Riko munat kulhoon ja lisää kaurajuoma, jauhot, leivinjauhe, suola ja kasviöljy. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 10 minuuttia. Paista vohveleiksi.

Valmista tofukokkeli. Hienonna tofu nesteineen haarukalla pannulle tai raasta se. Lisää kasviöljy ja mausteet.

Kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes neste on lähes haihtunut. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä.

Sipaise naanleivän, patongin ja kauravohvelin paloille juustovalmistetta. Paista pannulla kasviöljyssä parsapaloja muutama minuutti. Kokoa aineksista leipäset ja jaa päälle tofukokkeli. Tarjoa heti.

 

 

  

Parsakeitto ja rapeat tofukuutiot

Tee maukas keitto parsasta ja tarjoa se rapeaksi paistetun tofun kanssa.

4 annosta

(Valmistusaika: alle 45 minuuttia + marinointiaika 1 tunti)

2 nippua (à 500 g) vihreää tankoparsaa
1 pieni keltasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1-2 rkl rypsiöljyä tai kookosrasvaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
4 dl vettä
2 dl ruokakermaa tai kaurakermaa
1 rkl limettimehua
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl rouhittua valkopippuria
1 ½ rkl maissitärkkelystä

Rapeat tofukuutiot
1 pkt (180 g) Sofine à la minute Luomu Marinoidut Tofukuutiot tai
¾ pkt (à 250 g) SoFine Luomu Tofu Maustamaton
½ dl japanilaista soijakastiketta
½ dl limetin mehua
1 ½ rkl seesamiöljyä

Käytä keiton viimeistelyyn valmiiksi maustettuja tofukuutioita nopeasti pannulla paistettuna valitse hitaampi tie. Kuutio tofu ja marinoi sekä paahda se. Laita kaikki ainekset kannelliseen purkkiin, ravista ja anna maustua tunti jääkaapissa. Siivilöi tofu ja jaa kuutiot leivinpaperille uunipellille. Paahda uunissa keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia, kääntele ja jatka paahtamista vielä 10 minuuttia.

Valmista parsakeitto. Taita parsoista puinen kantaosa pois. Pilko parsa ja ota nuppuosat erilleen.

Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipulinkynnet ja pane ne kattilaan nuputtomien parsapalojen kanssa. Kuullota seos kasviöljyssä tai kookosrasvassa.

Lisää valkoviini ja vesi. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää kaurakerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Siivilöi keitto ja mausta se limetinmehulla, suolalla ja valkopippurilla.

Ota erikseen kupillinen keittoa ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää seos kattilaan keittoa samalla sekoittaen. Keitä pari minuuttia ja tarjoa parsanupuilla ja tofulla viimeisteltynä.

 

Vegaanit tofu-hernepihvit

Kauniin vihreät kasvispihvit tarjotaan maukkaassa tomaatti-kaurakermassa.

8 pihviä

Valmistusaika: alle 45 minuuttia

1 pkt (250 g) SoFine Luomu Tofu Maustamaton
3 dl sulatettuja pakasteherneitä
1 rkl kasvisfondia
1 tl valkosipulimurskaa
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ tl rosmariinia
1 ½ rkl maissitärkkelystä + noin ½ dl pihvien muotoilemiseen
ripaus suolaa tai misotahnaa
kasviöljyä paistamiseen

Kastike:
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pkt (à 2 dl) yrttimaustettua kaurakermaa
noin ½ dl vettä
6-7 kpl kasviöljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
25 g babypinaattia
½ tl suolaa

Valuta tofu ja kuutioi se korkeaan, kapeaan kannuun. Lisää herneet ja soseuta seos sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Lisää kasvisfondi, valkosipuli, basilika, rosmariini, maissitärkkelys ja suolaisuutta tuomaan joko suolaa tai misotahnaa.

Koska taikina on löysähköä, jauhota kädet maissitärkkelyksessä ja muotoile pihvit. Paista pihvit kasviöljyssä pannulla molemmin puolin muutama minuutti per puoli, kunnes pihvit ovat rapeita ja kullanruskeita. Siirrä lautaselle ja pidä lämpiminä.

Kuullota valkosipuli pannulla tilkassa aurinkokuivatun tomaattien lientä. Lisää kaurakerma ja vesi. Pilko joukkoon aurinkokuivatut tomaatit. Lisää huuhdellut pinaatinlehdet. Hauduta kastiketta muutama minuutti, mausta suolalla ja tarjoa pihvien kanssa.

 

Vegaani Key lime pai eli limetti-juustokakku

Limetti-juustokakku on erinomainen tarjottava juhlapyhinä ja syntymäpäivillä. Tämän vegaanin herkun voit tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoiluhetkeä.

6-8 annosta

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

1 pkt (à 180 g) Sofine maustamatonta tuorejuustoa
2 prk (à150 g) vegaanista tuorejuustoa
2 prk (à 150 g) vegaanista ranskankermaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
¾ dl limettimehuamehua
2 limetin raastettu kuori
1 dl perunajauhoa

Pohja:
125 g gluteenittomia ja vegaanisia graham- tai kaurakeksejä
50 g vegaanista voileipämargariinia

Koristeluun:
1 limetti
syötäviä kukkia

Valmista pohja. Rouhi keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja lisää se keksirouheeseen. Pane pala leivinpaperia halkaisijaltaan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Painele keksi-rasvaseos pohjalle.

Valmista täyte. Valuta tofu ja soseuta se sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi. Lisää joukkoon loput täytteen ainekset ja soseuta seosta sileäksi. Levitä täyte keksipohjalle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes täyte on kiinteähkö. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin yöksi.

Nosta kakku tarjoiluvadille ja koristele se limellä ja kukkasilla.

 

Hyvää pääsiäistä!