Tofu - maistuva vaihtoehto grilliin

Osaatko grillata tofua? Tiedätkö, että grillattu tofu on erinomaista sellaisenaan ja salaateissa? Vegaaniin grillaukseen ja sekasyöjille! Mausta suolalla ja mustapippurilla tai varioi tofua marinoimalla se ennen grillaamista. Lue alla vinkit, joilla tofun grillaaminen onnistuu ja saat vaihtelua kesäaterioihin!

 

Tofun grillaaminen:

 

  1. Grillaa kiinteää ja huokoista SoFine-tofua, joka imee itseensä herkullisia makuja pintamausteista ja marinadeista.
  2. Leikkaa tofu reiluiksi paloiksi ja viipaleiksi, jotta lopputulos on mehevä.
  3. Kuivaa tofupalat ja -viipaleet talouspaperien välissä kevyesti painellen.
  4. Hyvin grillatun tofun mausteeksi riittää suola ja mustapippuri. Jos marinoit, suosi kalalle, kanalle ja possullekin sopivia sakeita ja makeita marinadeja, jotka edistävät kauniin paistopinnan muodostumista. Marinoi vähintään vartti tai yön yli.
  5. Puhdista grilli kokkauksen alkajaisiksi (ja päätteeksi, jos käytät yhteisgrilliä). Kuumenna grilliä tai parilaa 10 minuuttia kannen alla ja harjaa notkeaksi lämminnyt rasva ja rapsakat ruuantähteet irti teräsharjalla.
  6. Öljyä grilli. Kierrä talouspaperista tiukka rulla ja imeytä se kasviöljyyn. Ota rulla grillipihteihin ja sivele grilliritilät ja parila öljyisäksi. Kuumenna 40 sekuntia ja toista 1-2 kertaa.
  7. Nosta tofu marinadista. Säästä ylimääräinen marinadi. Grillaa tai pariloi tofun pintaan kaunis ja maukas ristikko tai raidoitus. Sijoita sitten viipaleet ja palat mietoon, epäsuoraan lämpöön ja peitä kannella tai folionpalalla. Kiertävä ilma kuivattaa tofun pinnan tehden siitä ruskean ja rapean. Käännä tofuviipaleita ja paloja grillauksen aikana.

 

Herkullisiin tofuresepteihin pääset klikkaamalla kuvia.